Το έγκλημα στην Πάτρα να μην συγκαλυφθεί!


Στηρίζουμε την 24ωρη παμπατραϊκή απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για αύριο Δευτέρα 24 Ιουλίου, «ως απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα κράτους και εργοδοσίας που έγινε σήμερα στα έργα της περιμετρικής Πατρών στα Μποζαΐτικα».

Η κατάρρευση της δίδυμης γέφυρας στα Μποζαΐτικα μετράει ήδη έναν νεκρό, τραυματίες και εγκλωβισμένους. Όπως καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, εκτελούνταν εργασίες Κυριακή μεσημέρι υπό συνθήκες καύσωνα και θέτει ερωτήματα για το «αν υπήρχε άδεια εκτέλεσης εργασιών από την κατασκευάστρια εταιρεία για Κυριακή μεσημέρι υπό συνθήκες καύσωνα και ποιός την έδωσε».

Πώς ισχυρίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία ότι είχαν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας ούτως ώστε οι εργασίες να γίνονται με ασφαλή τρόπο;  Κατα τη διάρκεια των εργασιών, είχε αποκλειστεί η δυνατότητα πρόσβασης κόσμου κάτω από την γέφυρα, εφόσον αυτή ήταν στατικά ανεπαρκής; Σαφώς και όχι, αφού συμπολίτες μας καταπλακώθηκαν όταν κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας. Είναι προφανές ότι τα όποια μέτρα ασφαλείας πάρθηκαν – αν πάρθηκαν – ήταν απολύτως ανεπαρκή.

Το έγκλημα αυτό δεν θα συγκαλυφθεί. Να αποδοθούν οι ευθύνες, τόσο στους πολιτικά υπεύθυνους, όσο και στην κατασκευάστρια εταιρεία.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών