Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, κλαδική απεργία Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

Ήρθε η ώρα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας!

Οι εργοδότες δηλώνουν πως θέλουν "εργασιακή ειρήνη" και ρύθμιση του πλαισίου για τους μηχανικούς/τεχνικούς στον κλάδο της μελέτης - κατασκευής, αλλά βρίσκουν προφάσεις για να μην συζητήσουν. Να τους αναγκάσουμε!

Διεκδικούμε μισθούς εκκίνησης:

  • 1295 € καθαρά για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών και άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης ,
  • 1205 € καθαρά για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης,
  • 1090 € για τους απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών

Απαιτούμε στο τέλος κάθε εξαμήνου αναπροσαρμογή των κλιμακίων βασικών μισθών με αυξήσεις που να καλύπτουν  τις απώλειες απ’ τον πληθωρισμό. Διεκδικούμε 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο, κατοχύρωση ωραρίων, αδειών, επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, προστασία της μητρότητας.

Γνωρίζουμε πλέον καλά, πως το νέο «θαύμα» της ανάπτυξης στις κατασκευές  χτίζεται με τη δική μας φθηνή και ευέλικτη εργασία χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με αχαλίνωτη εντατικοποίηση που είναι όρος για την εκτόξευση της κερδοφορίας των κατασκευαστικών εταιρειών και των τραπεζών. Το αφήγημα του προηγούμενου διαστήματος περί ανάπτυξης που θα κερδίζουμε όλοι, αποδομείται από την ίδια την πραγματικότητα που βιώνουμε στον κλάδο, ενώ παράλληλα οι τιμές των ακινήτων και των ενοικίων μετατρέπουν σε άπιαστο όνειρο την κάλυψη των σύγχρονων στεγαστικών μας αναγκών.

Στις 8 Νοέμβρη Απεργούμε! Συγκέντρωση στην Αθήνα, 10:30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος

Γενική Συνέλευση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών: Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023 στις 11:00 π.μ., Αίθουσα Studio New Star Art Cinema, (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής)

Την ανακοίνωση του Σωματείου θα την βρείτε εδώ