Απεργούμε 31Ιανουαρίου- Δεν μας τρομάζουν οι απειλές, διεκδικούμε τους μισθούς μας!


Αυτή Την Τετάρτη, 31/1, οι μηχανικοί και τεχνικοί στον κλάδο της μελέτης - κατασκευής, απεργούμε!

Διεκδικούμε την κατοχύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, για να μπει επιτέλους ένα κατώτατο όριο στις αμοιβές μας, μέσα από τη συλλογική διαπραγμάτευση, και ένα φρένο στην εντατικοποίηση των ωραρίων και των ρυθμών εργασίας. 

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν είναι κάποια πρωτοτυπία στον κλάδο. Η τελευταία σταμάτησε να ισχύει πριν 12 χρόνια με τα μνημόνια. 

Σήμερα, όμως, η ανεργία στον κλάδο έχει μηδενιστεί, οι εταιρείες και τα γραφεία δεν προλαβαίνουν τις μελέτες και τα έργα, και μας ζητάνε να δουλεύουμε και να ζουμε με τους μισθούς μειωμένους και καθηλωμένους, ενώ τα έξοδά μας (νοίκι, φαγητό, λογαριασμοί, διασκέδαση) έχουν αυξηθεί δραματικά. 

Οι ελάχιστοι μισθοί εισαγωγής που διεκδικούμε: 

  1. 1295 € καθαρά για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών και άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης ,
  2. 1205 € καθαρά για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης,
  3. 1090 € για τους απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών.

Αυτά τα νούμερα που σε κάποιους σήμερα φαίνοντια “εξωπραγματικά”, είναι οι κατώτατοι μισθοί που ίσχυαν το 2012, σε σημερινή αγοραστική δύναμη (δηλαδή με τον πληθωρισμό)

(εδώ μπορείτε να δείτε και τη συνολική μισθολογική πρόταση του σωματείου)

Η δράση του Σωματείου και η κατάσταση στον κλάδο έχουν αναγκάσει τις εργοδοτικές ενώσεις να μπουν σε διάλογο μαζί μας. Η απάντησή τους όμως στην πρόταση του Σωματείου καθυστερεί χαρακτηριστικά. Μόνο ο κοινός αγώνας, και η μαζική συμμετοχή στην απεργία μπορούν να τους δείξουν τη δύναμή μας, και να τους αναγκάσουν να προχωρήσουν τη διαπραγμάτευση. 

Συζητάμε με τους/τις συναδέλφους μας, διεκδικούμε, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία. 

Συγκέντρωση στην Αθήνα, 10:30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος


Ενημερωτικά, για την απεργία το κατάλληλο είναι ένα email προς το HR (ή το λογιστήριο αν δεν υπάρχει) κα την/τον προϊστάμενη/ο (ή/και εργοδότη, ανάλογα το μέγεθος της εταιρείας και την κάθε περίπτωση ξεχωριστά)  που να λέει:

"Την Τετάρτη 31/12 θα συμμετέχω στην κλαδική απεργία του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών . Παρακαλώ να μαι αφαιρεθεί το αντίστοιχο ημερομίσθιο από το μισθό μου". 

Βάζουμε και το link που ανακοινώνει το σωματείο την απεργία.